Finval 595 DC Fishpro -veneen varustus

Kalastajan Kanavan 2024-2024 isompi esittelyvene

Kaupallinen yhteistyö

Kalastajan Kanava lanseerasi joulukuussa 2023 uuden isomman veneensä suorassa lähetyksessä. Vene oli esillä Kansainvälisillä Helsingin Vene-messuilla helmikuussa 2024. Kurkista tästä lanseerauslähetys veneestä. Vene on toteutettu yhteistyössä Walticin, Veneilijän Verkkokaupan, Finvalin, Mercuryn, Garminin, Lowrancen sekä RAM Mountin, Roster.fi:n sekä AA-Productionin kera.

Finval 595DC Fishpro


595-mallissa on uimatasot moottorin molemmin puolin

Finval on venevalmistajana tunnettu korkealaatuisista alumiiniveneistään, jotka on suunniteltu ja valmistettu erityisesti kalastajien tarpeisiin. Finval 595 DC Fishpro on ”uusivanha” tulokas heidän kalavenemallistossaan. 595:sta edelsi jo useamman vuoden myyty ja varsin suosittu Finval 555 Fishpro, jonka peräosaan lisättiin uimatasot uutta mallia varten vastaamaan käyttäjien tarpeita aiempaa paremmin.

 

 

Tämä täysin hitsattu alumiinirunkoinen vene on rekisteröity kuudelle henkilölle. Se on 595 cm pitkä ja 228 cm leveä, veneen syväys on 39 senttiä. Veneen paino on 760 kg ja moottorin kuivapaino on 216 kiloa. Veneessä on 125 litran kiinteä polttoainesäiliö. Mallimerkintä DC tarkoittaa double console eli tuplapulpetti. Pulpettien välissä on lisäksi ovi, jolla ajoviiman saa suljettua tehokkaasti pois veneen takaosasta.

Kalastajan Kanavan Finvalissa veneen keskilattia on on päällystetty vinyylillä ja taka- ja etutaso ovat aukiharjattua venemattoa. Keskilattia tyhjenee pilssiin, josta sen saa pumpattua pois joko automaattisen tai manuaalisen pilssipumpun avulla. Etu- ja takakannet sen sijaan ovat sadevesityhjeneviä.

Finval 595 DC Fishpro on todella vakaa ja tilava vene, jonka suunnittelussa on otettu pienimpiä yksityiskohtia myöten huomioon veneilijä sekä kalastuksen vaatimat monipuoliset tarpeet. Veneessä on suhteellisen jyrkkä v-kulma (takana 19 astetta), joten sen runko leikkaa vettä tehokkaasti roiskimatta. Tämä takaa mukavat ja yllätyksettömät ajo-ominaisuudet myös kovemmassa kelissä.

Veneen keulassa, pulpetin edessä on vakiona tilava (110 l), automaattinen ja ajastettava sumppu. Sumpun harkittu sijoittelu veneessä helpottaa kalastajan liikkumista eikä häiritse veneen muuta toiminnallisuutta. Pulpetin etupuolelle asennettuna sumppu tarjoaa myös hyvän painojakauman, eikä peräpaino haittaa veneen ajettavuutta tai hallintaa edes raskaammin kuormattuna.

Finvaliin on varusteena myös veneen rakenteisiin integroitu vapalaatikko siten, että se on helposti saavutettavissa, estämättä liikkumista veneessä. Vapalaatikko on tehty kuudelle vavalle aina 275 cm saakka. Omaan käyttöön se voisi olla hieman suurempikin, mutta toisaalta eipä tule raahattua ”turhia” vapoja reissussa mukana. Vapalaatikko on toteutettu fiksusti ja se auttaa pitämään herkemmätkin vavat turvassa sekä ehjinä, kun ne eivät ole käytössä.

Veneessä on lisäksi lisävarusteena kuljetus-/satamapeite, joka kiinnittyy napakasti veneen päälle neppareilla.

Mukavuusvarusteet

Kanavan Finval on varustettu mukavilla Ergoluxin pyörivillä ja etu-takasuunnassa säätyvillä veneistuimilla. Lisäksi tyylikkäiden penkkien alle on asennettu Shockwave S5 -joustojalat, jotka tekevät ajamisesta miellyttävää pahoissakin keleissä. Jalat ottavat vastaan kovimmatkin iskut nöyrästi ja tasoittavat ne kuljettajalle ja matkustajalle miellyttäväksi. Keulassa on lisäksi heittojakkara, joka on tarvittaessa siirrettävissä myös takakannelle.

Tehdasvarusteista veneen käyttömukavuutta lisäävät myös sisävalaistus. Lattiat, pulpettien aluset, vapalaatikko ja jopa sumppu – kaikki ovat valaistuja. Pimeällä rantaan tullessa on veneessä helppo toimia ja vaikka perata kalat sumpusta kylmälaukkuun.

Voimanlähteenä Mercury 200 hv V6 DTS

Kalastajan Kanavan Finval 595 sai peräänsä Mercuryn 6-sylinterisen, 3,4-litraisen ja 200 hevosvoimaisen modernin nelitahtimoottorin. Kokoonsa nähden todella kevyt moottori tarjoaa veneeseen suorituskyvyn lisäksi hiljaisuutta, tasaista kulkua sekä kokoonsa nähden erinomaista polttoainetaloutta. Lisäksi moottorin järisyttävä 85 ampeerin latausteho yhdistettynä älykkääseen tarvittaessa moottorin tyhjäkäyntikierroksia korottavaan Idle charge -akkujenhallintateknologiaan, ovat omiaan veneen varusteiden virrantarpeeseen vastaamiseen.

Moottorihissi

Finval sai peräänsä myös moottorihissin. Seastar 12 V ja 6”:n nostovaralla varustettu hydraulinen moottorihissi säätää moottorin korkeutta portaattomasti. Hissi mahdollistaa moottorin maksimaalisen työntövoiman hyödyntämisen huippunopeuksissa ilman trimmaamisen tuomaa moottorin kulman muuttumista. Se myös antaa turvaa sekä ajettavuutta matalassa liikuttaessa – moottorin voi nostaa yläasentoon ilman sen työntövoiman heikkenemistä.

Älyä

Mercuryn perämoottori pitää sisällään todella merkittävän määrän ominaisuuksia ja meille yksi merkittävimmistä kriteereistä oli saada uuteen koneeseen digitaalinen kaasu- ja vaihdejärjestelmä (DTS). Kevyesti käytettävä, valmiiksi mm. Active Trim -järjestelmän sisällään pitävä paketti tuo paljon lisää käyttömukavuutta vesille.

Mercuryn Active Trim on älykäs trimmausjärjestelmä, joka takaa optimaalisen trimmin asetuksen moottorille säätämällä automaattisesti perämoottorin kulmaa ja optimoimalla veneen suorituskykyä. Active Trim reagoi muuttuviin tilanteisiin automaattisesti, mikä helpottaa veneen ohjailua ja parantaa polttoainetaloutta. Tämä lisävaruste tekee veneen ajosta helppoa ja nautinnollista ilman jatkuvaa trimmin säätöä manuaalisesti.

Active Trimmiin tutustuimme kanavan edellisen veneen kanssa videolla:

YouTube player

Moottorista löytyy myös ainutlaatuinen Adaptive Speed Control, joka säilyttää saman kierrosluvun kuormasta, kelin vaihteluista tai vaikka veneen kaartamisesta huolimatta. Tämä vähentää kaasun säätämisen tarvetta ja kasvattaa ajonautintoa.

Pieni näyttö on Mercuryn VesselView 403

Lisäksi kaikki veneemme mittarit korvattiin saumattoman moottori-integraation tarjoavalla Mercury VesselView 403 -näytöllä, joka asennettiin pulpettiin keskeiselle paikalle. Näytölle saadaan käytännössä helposti luettavassa muodossa kaikki data polttoaineen kulutuksista, moottorin käyttötuntien kautta, trimmausasetuksiin ja monien moottorin ominaisuuksien etähallintaan saakka.

Veneeseen asennettiin vielä Mercury 1st Mate -järjestelmä. First Mate on Mercuryn isompiin koneisiin saatava langaton tappokatkaisijajärjestelmä, joka antaa lisäturvaa veneen käyttäjille. Miehistön jäsenen ja kipparin pudotessa veteen, First Mate sammuttaa moottorin ja aktivoi pudonneen paikantamisen automaattisesti sekä hälytyksen veneessä. Toiminto nopeuttaa pelastustoimia ja auttaa henkilön pelastamisessa. Järjestelmä lisäksi lähettää hätäilmoituksen sovelluksen omistajan nimettyihin hätäyhteystietoihin, varoittaen heitä tapahtuneesta onnettomuudesta.

Lisäksi First Mate -sovellus mahdollistaa veneen etäohjauksen esimerkiksi älypuhelimen kautta, mikä antaa käyttäjälle mahdollisuuden hallita perämoottoria etänä. Tämä lisää turvallisuutta vesillä, sillä käyttäjä voi esimerkiksi sammuttaa moottorin hätätilanteessa. Lisäksi First Mate tarjoaa veneen sijainnin seurannan ja hälytysjärjestelmän veneen lähtiessä liikenteeseen ilman lupaa. Varkaustilanteessa järjestelmä rajoittaa kierroksia.

1st Mate järjestelmään tutustuimme kanavan edellisen veneen kanssa videolla:

YouTube player

Vene-elektroniikka

Kalastajan Kanavan Finval 595 DC on varustettu huippuluokan kalastuselektroniikalla. Suunnitellessamme veneen varustelua oli selvää, että paketti rakennetaan kahden ”kivijalan” varaan. Suurin osa kotimaan kalastajista valitsevat elektroniikkamerkikseen joko Garminin tai Lowrancen. Heidän mallistoistaan löytyvät sopivat laitteet satunnaiskäyttäjien peruslaitteista, aina vaativiin aktiiviharrastajien ja ammattilaisten laitekokonaisuuksiin saakka.

Tärkeää on huomioida, että veneemme kohta esiteltävä raskas elektroniikkavarustus johtuu työstämme eikä ole mikään malliesimerkki kalastuksen harrastajalle. Mitä monipuolisempi kokemus meillä on eri luotaimista ja vene-elektroniikan ratkaisuista, sitä parempi tietotaito meillä on ja sitä paremmin, laajemmin sekä luotettavammin me pystymme vastaamaan kalastuksen harrastajien kysymyksiin.

Yhdistelmälaitteet

Kuljettajan pulpettia ei voi Finval 595 DC:ssä kutsua erityisen tilavaksi, joten ruudut piti suunnitella siihen todella tarkasti. Näytön kokoiset pahvipalat auttavat suunnittelussa ja tavoitteena oli sijoittaa pulpettiin 3 erillistä näyttöä. Suoraan kuljettajan eteen sijoitettiin Lowrancen uusi HDS Pro 12-tuumaisena ja viereen kaksi 10-tuumaista Garmin GPSMAP 8410 xsv -näyttöä.

Laitteet on asennettu siten, että pulpetissa on kaksi näyttöä omilla laitejaloillaan ja yksi näytöistä on pulpetin sivussa asennettuna RAM D-sarjan telineellä veneen asennuskiskoon kiinnitettävään ruotsalaisen JKB:n asennusjalkaan.

Näyttöjen näkymät on rakennettu siten, että siirtymillä laitteet tuovat tarkat Navionicsin karttatiedot, moottoridatan sekä syvyystiedot kuljettajalle. Kalapaikoille saavuttaessa näkymä vaihtuu siten, että Lowrance tarjoaa viistoluotainkuvaa, pienen karttakuvan sekä Active Target Scout Wide 270 asteen näkymän, Garminit tarjoavat kaksi erillistä livenäkymää: eteenpäin näyttävän sekä Perspective-näkymän.

Veneessä on myös kaksi näyttöä apukuskin puolelta. Meillä kuvaustilanteissa näistä on korvaamatonta apua kuvaajalle ja toki nämä helpottavat kaikunäkymien seuraamista luodatessa, kun veneessä on useampi silmäpari. Repsikan puolen näytöt ovat Garmin GPSMAP 1223 xsv sekä Lowrance HDS Pro 10”, joista jälkimmäistä hyödynnetään myös meidän Päijän-veneen näyttönä sillä liikuttaessa.

Lisäksi veneen keulaan on asennettu tuplanäytöt. Vaikka itse emme juurikaan harrasta täsmäkalastusta, niin kalapaikoilla sekä niitä etsittäessä, luotaimet auttavat todella paljon kalojen paikallistamista, niiden reaktioiden seuraamista sekä yleensäkin erilaisten pohjanmuotojen hahmottamista.

Veneessämme yleensä aina joku kalastaa keulassa, joten keulan näytöt ovat hyvä lisä. GPSMAP 8412xsv ja Lowrance HDS Pro 12” ovat sijoitettu keulatäkkiin.

Luotaimet ja anturit

Veneen ollessa Kalastajan Kanavalle muutakin kuin harrastusväline, asettaa se erilaiset lähtökohdat myös luotaimille. Runsaan näyttöjen määrän lisäksi Kanavan Finvalissa on useita erilaisia luotaimia ja antureita eri käyttötarkoituksiin.

Liveluotaimet ovat mullistaneet kalastusmaailmaa viimeiset vuodet ja ne tuovat aivan uudenlaista oppia vedenalaisesta elämästä. Ne tarjoavat aiempaa paremmat reagointimahdollisuudet, kun reaaliajassa näkee kalojen reaktiot lähestyvään veneeseen. Veneessämme on peräti 5 eri liveluotain-moduulia ja anturia. Lisäksi liveluotaimet turvaavat liikkumista vesillä, koska ne kertovat syvyystietoa ennakkoon veneen etupuolelta/ympäriltä.

Kuskin vieressä, 360-anturitelineessä on perinteinen manuaalisesti pyöritettävä eteenpäin näyttävä Livescope Plus LVS34 -anturi. Samassa tolpassa on toinen Livescope Plus -anturi asennettuna sähköisesti säädettävällä anturikiinnikkeellä Perspective-asennossa. Lisäksi, koska veneessä on uunituore Garmin Kraken -keulasähkömoottori liveanturivalmiudella, on se hyödynnetty asentamalla Krakeniin kolmas Livescope Plus -anturi. Näitä täydentää vielä Lowrancen Active Target 2 loistavassa Scout Wide -moodissa. Eli kahden Active Target 2:sen kuva on käsitelty digitaalisesti yhdeksi laajaksi 270 astetta kattavaksi Scout-näkymäksi.

Kaikki liveanturit on sijoitettu veneessä Roster.fi valmistamiin anturitelineisiin. Kaksi Active Target 2 -anturia omalla Lowrancen ”wide-asennusjalalla” kiinteään anturitelineeseen veneen etuosaan, joka on käännettävissä helposti kuljetusasentoon siirtymillä. Garminin Livescope Plus LVS34-anturit on sijoitettu Rosterin pyöritettävään 360-anturitelineeseen. Eteenpäin näyttävä anturi aivan putken alapäähän telineen pyörivään osaan ja Perspective-anturi on kiinnitetty telineen kiinteään putkeen, sähköisellä säätimellä, jolla anturinkulma on säädettävissä optimiksi veden syvyyden mukaan.

Liveanturien lisäksi, veneen peräpeilissä on perinteisempää kaikukuvaa tarjoavat Garmin GT56 -kaikuanturi sekä Lowrance Active Imaging HD 3-1 -luotainanturi. Näiden avulla saamme molempien merkkien laitteista ulos huippulaatuista ja äärimmäisen selkeää viistoluotainkuvaa, alaspäin näyttävää kaikuluotainkuvaa sekä perinteista 2D-luotainkuvaa. Finvalissa on kölilinjan jatkona peräpeilissä loistava paikka antureille ennen moottoria. Anturit saa helposti kiinni paksuun muovilevyyn harvakierteisillä ruuveilla. Paikan ollessa moottorin etupuolella, ei ei se peitä myöskään viistoanturin signaalia.

Kaiken lisäksi veneen peräpeilistä löytyy vielä vanhemman sukupolven Garmin PS30 Panoptix-anturi, joka mahdollistaa omien karttojen piirron huomattavasti (jopa 8 kertaa) leveämmältä alueelta, kuin mitä normaali viistoanturi.

Keulakone

Kalastajan Kanavan Finvalin keulassa on markkinoiden keulakonetulokas: Garmin Force Kraken 63” valkoisena. Kraken edustaa kotimaassa perinteisempää kiinnitys- ja käyttötapaa, kuin muutama vuosi sitten markkinoille lanseerattu Garmin Force. Krakenin fyysisesti pienempi kiinnityspinta-ala sopii paremmin veneiden keulaan ja vie vähemmän tilaa. Lisäksi Krakeniin saa pikakiinnitysjalustan.

Finvalin keulaan valikoitui valkoinen Kraken. Kaikkiaan Krakenin valikoima pitää sisällää kolme eri rigipituutta 63-, 75- ja 90-tuumaiset mallit. Lisäksi koneita löytyy niin mustana kuin valkoisena, jotka molemmat värit sopivat erinomaisesti meidän järvi- ja merialueille.

Mustassa Krakenissa GT56-luotainanturi tulee automaattisesti integroituna, mutta valkoisessa sitä ei kaupasta ostettaessa ole. Meidän veneeseemme se asennettiin, jotta pääsette tutustumaan, miten se tehdään. Lisäksi keulakoneessa olevasta viistoanturista on hyötyä – luodatessa se tarjoaa häiriötöntä kuvaa jo veneemintan ennen peräpeiliä. Lisäksi kanavan Finvalissa Krakeniin on integroitu Livescope Plus LVS34-anturi omalla asennussarjallaan.

Uuden keulakonemallin asennus on erittäin nopeaa ja helppoa. Mikäli Krakeniin haluaa lisäksi asentaa liveluotainanturin sekä GT-56-anturin torpeedoputken alle, menee asennukseen enemmän aikaa.

Kurkkaa video Krakenin sekä antureiden asennuksesta ohesta.

YouTube player

Verkko

Kaikki elektroniikka on verkotettu toisiinsa. Tässä tapauksessa kaikki Garminin laitteet ovat omassa verkossaan ja Lowrancen omassaan. Nämä mahdollistavat kaiken datan (myös eri antureista) siirtymisen merkkikohtaisesti, sijoituspaikasta riippumatta, näyttöjen välillä. Näkymät voidaan räätälöidä käyttäjäkohtaisesti. Koska laitteita on paljon, niin näyttöjen omat liittimet eivät riitä. Tästä syystä veneeseen on asennettuna sekä Lowrancen, että Garminin 5-paikkaisen ethernet-jakorasiat, joiden paikat yhdistettynä näyttöjen tuplapistokkeisiin riittää kaikkien veneeseen asennettujen laitteiden verkottamiseen.

Lisäksi veneessä on rakennettuna NMEA2000-verkko, minkä kautta saadaan kummankin merkin näytöissä näkymään mm. Mercuryn moottoridata ja -tiedot.

Audio ja viihde

Vaikkakaan vesillä emme musiikkia kuuntele, nautiessamme luonnon äänistä, niin siitä huolimatta veneeseen on asennettu äänentoistolaitteet. Messuilla, rannassa, hallilla venettä ”viritellessä” musiikki luo tunnelmaa.

Finvalissa on jo tehtaalla huomioitu myös äänentoistoa haluavien asiakkaiden tarpeet ja veneestä löytyy peräti neljä esiasennettua kaiuttimen paikkaa. Tarvitsi vain porata asennusreiät ja sieltä löytyi valmiit johdotukset pulpetille saakka. Kanavan Finvalissa on Fusion Apollo RA670 -soitin, jota voi ohjata älypuhelimella. Soittimen lisäksi veneeseen asennettiin neljä 6,5-tuumaista Fusion Signature Series 3i -kaiutinta. Tämä kombo tarjoaa varsin mainion äänentoiston.

Etäohjaus

Kanavan Finvaliin on asennettuna myös Garminin On Deck Hub -etäohjausjärjestelmä. Laite auttaa valvomaan älypuhelimen avulla veneen sijaintia, veneen luukkujen lukitusta, akkujen varaustilaa, lämpötilaa veneessä tai erillisissä veneen tiloissa. On Deck Hubiin voi kytkeä 5 eri relekyntintä, joilla voidaan hallinnoida etänä esim. akkulatureita tai vaikka tuulettimia. Monipuolinen järjestelmä vaatii Garmin-käyttäjäsopimuksen, mikä aktivoi kaikki toiminnot Active Captain -sovelluksen alle.

Veneen asennus- ja kiinnitysratkaisut

Finvalin varustelua suunnitellessa otimme huomioon ennen kaikkea laitteiden käytettävyyden sekä käytännöllisyyden elektroniikkaa asennettaessa.

Roster.fi 360 -teline ja keulan anturiteline tarjoavat kestävän, tukevan sekä helposti hyödynnettävän jalustan liveluotaimille.

Näyttöjen kanssa hyödynnetyt RAM Mount D-sarjan kiinnikkeet varmistavat näyttöjen vakaan asennuksen ja helposti säädettävät katselukulmat. Pulpettien vieressä veneen laitakiskoihin kiinnittyvät JKB Rail Mount Versatrack -asennusjalat tarjoavat RAM-telineiden kanssa vahvan sekä mukautuvan alustan näytöille.

Lisäksi keulan raskaampi tuplanäyttöpaketti asennettiin Geiger Tecin Extreme Mount -telineellä, mikä tarjoaa tarvittavan tukevuuden raskaalle tärinälle alttiksi joutuvalle kahden 12-tuumaisen näytön kuormalle. Kahden näytön asentaminen yhteen telineeseen, vaati lisäksi erillisen välikappaleen ja JKB:ltä löytyi mainio tuplanäyttösovite tähän tarkoitukseen.

Lisäksi veneessä on käytetty Roster.fi:n mukitelineitä veneen kiskoon kiinnitettynä. RAM Mountin -kiinnikkeinä on puhelintelineitä, viehepöytä, vapatelineitä, jigitauluja varten kiinnikepalloja.

 

 

 

 

 

Akkujärjestelmä ja sähköistys

Alalle harvinaiseen tapaan Finval-veneiden sähköt ja putkitukset on kuvattu erinomaisesti käyttäjän käsikirjassa.

Veneen virranlähteenä toimivat kolme järeää Rebelcellin litiumakkua, tarjoavat kapasiteettia niin moottorin käyttöön, kuin veneen elektroniikalle ja muille laitteille.

Starttiakku

Veneen starttiakkuna toimii Rebelcell Pro 12 V 80 Ah LiFePO4 -akku. Laadukas, kennojen esilämmityksellä varustettu akku palvelee ja toimii varmasti kaikissa olosuhteissa. Akun 950 ampeerin starttivirta riittää käynnistämään järeämmänkin perämoottorin ilman ongelmia ja moottori lataa akun hetkessä täyteen varaustilaan. Akun varaustilaa, kuntoa ja ominaisuuksia on helppo seurata sisäänrakennetun bluetoothin sekä Rebelcell-älypuhelinsovelluksen avulla. Meidän veneessä tähän akkuun on kytketty vain veneen välttämättömät toiminnot: startti, pilssipumput, kulkuvalot, yksi USB-latauspistoke.

Hupiakku ja akkujen laturit

Koska veneessä on varusteita ja elektroniikkaa melkoinen määrä, ei järjestelmää rakennettu vain starttiakun varaan, vaan veneeseen asennettiin erillinen ”hupiakku” kaikille jälkiasennetuille varusteille ja elektroniikalle. Hupiakuksi valikoitui suuren kapasiteetin Rebelcell Li-Ion 12 V 190 Ah:n akku. Tähän on kytketty kaikki veneen elektroniikka ja jälkiasennetut varusteet.

Keulakoneen akku

Lisäksi veneen keulasähkömoottori vaatii virtaa. Garmin Kraken on asennettu toimimaan 24 V jännitteellä ja myös sille haluttiin laajan kapasiteetin akku, mahdollistamaan useammankin kalapäivän ilman välilatausta. Keulakoneen akku on Rebelcell Li-Ion 24 V 100 Ah. Akkuun ei ole kytketty mitään muuta, kuin keulakone ja sen varaustilaa ja toimintaa voi seurata helposti samalla sovelluksella kuin starttiakkua.

MasterVolt Clix Mini -maasähköjärjestelmä

Kaikkien akkujen lataus on myös haluttu varmistaa aukottomasti. Mastervolt Clix Mini -maasähköjärjestelmä mahdollistaa helpon latauksen trailerilla ja laiturissa, missä on virtaa tarjolla. Maasähkön jatkeena on veneeseen asennettuna kiinteästi kaksi laturia. Toinen todella tehokas Rebelcell 12,6 V 35 A lataa hupiakun nopeasti ja toinen laturi 29,4 V 20 A pitää huolen, että keulakoneen akku on taas täydessä iskussa uutta kalapäivää varten. Lisäksi hupiakkua ladataan Rebelcell 12,6 V 25 A Range Extender -välilaturilla moottorin ja starttiakun kautta.

Automaattisulake ja päävirtakatkaisin

Laadukkaat akut ja laturit huolehtivat akkujen tehokkaasta ja turvallisesta latauksesta sekä ennen kaikkea siitä, että paketti toimii taatusti ja varmasti kaikissa mahdollisissa olosuhteissa. Kaikki laitteiden asennukset ja kaapeleloinnit ja liitännät ovat hoidettu hapettumattomien venekäyttöön suunniteltujen kaapelien sekä Blue Sea -sulakerasioiden ja vesitiiviiden liittimien kautta.

Lisäksi keulakoneelle ja hupiakun jälkeen käyttöelektroniikalle on asennettu omat Blue Sea -automaattisulakkeet virrankatkaisumahdollisuudella. Eli käytännössä sulakkeet toimivat hupipuolen ja keulakoneen osalta myös päävirtakatkaisijoina.

Tule tutustumaan veneeseen

Finval 595 DC Fishpro -veneen varustelussa on huomioitu kalastajien lisäksi myös ne, jotka nauttivat veneilyn tuomasta vapaudesta ja monipuolisuudesta. Kuulet lisää veneestä myöhemmin keväällä 2024, kun veneellä päästään vesille.

Vene on esillä ja tutustuttavissa tänä vuonna seuraavissa tapahtumissa:

  • FISHPRO-tapahtumassa Helsingin Herttoniemessä 26.-27.4.
  • Vesille-näyttelyssä Kokkolassa 27.-28.5.
  • Kansainvälisillä Erämessuilla Riihimäessä 7.-9.6.
  • Kauhajoen Erämessuilla, Kauhajoella 2.-4.8.
  • Uivassa, Helsingin Lauttasaaressa 15.-17.8.

Nykyään Finval-veneitä tuo maahan Waltic Oy. Finvalin venenäyttely on Helsingin Herttoniemessä. Tutustu Veneilijän Verkkokaupassa tämän veneen varustelistaukseen. Lista täydentyy välhitellen.